Μεθυστική, σαγηνευτική, ηλιόλουστη, ξεχασμένη στο χρόνο και επαναστατική είναι λίγες από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το Παρίσι της Καραϊβικής, την Κούβα!

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Αβάνας, η πρώτη αίσθηση ήταν περίεργη, διαφορετική, ζεστή αλλά διόλου απογοητευτική (παρόλο που περιμέναμε 2 ώρες να παραλάβουμε τις αποσκευές μας!).

Μείναμε συνολικά 13 μέρες στην Κούβα. Αρχικά, περιπλανηθήκαμε στα στενά της Αβάνας (σε μια άλλη για εμάς εποχή!), όπου τα κλασσικά αυτοκίνητα έτειναν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας μέχρι και την τελευταία στιγμή! Το ρούμι έρρεε άφθονο στο γνωστό μπαρ Floridi­ta του Χεμινγουέη μαζί με τους ξέφρενους ρυθμούς της sal­sa! Πόλη με διαφορετικό άρωμα, πολυποίκιλα χρώματα και μακρά ιστορία (παντού μηνύματα για τους επαναστατικούς  ήρωες Che και Fidel!).

Οι Κουβανοί είναι όμορφοι άνθρωποι, χαμογελαστοί παρόλο που η φτώχεια είναι παντού ορατή! Αξιοζήλευτη ωστόσο η παιδεία τους. Ολοήμερα σχολεία, πεντακάθαρα παιδιά με στολές δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου.

Και προχωράμε στην επαρχία, στο δρόμο για το Cien­fue­gos, την Trinidad για να καταλήξουμε στο εξωτικό Cayo San­ta Maria! Όλη η επαρχία είναι γεμάτη από τεράστιες φυτείες με ρύζι, ζαχαροκάλαμο, μάνγκο, μπανανιές, καρύδες, καλαμπόκι και βοσκοτόπια με αγελάδες και άλογα να ξεπροβάλλονται από παντού! Εκπληκτική φύση που προστατεύεται από την Unesco. Η ζωή στην επαρχία θυμίζει την Αμερική στη δεκαετία του ’60. Πολλά ποδήλατα, κάρα με άλογα και στοιβαγμένοι άνθρωποι μέσα στα πεπαλαιωμένα λεωφορεία! Και φτάνουμε εν τέλει στο Cayo San­ta Maria για να απολαύσουμε την Καραϊβική μέσα από άλλη διάσταση. Ολόλευκες αμμουδερές παραλίες, απέραντο γαλάζιο, η απόλυτη ηρεμία που τόσο αναζητούσαμε…..Και κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας….

Last but not least, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το γραφείο Sky­dreamTrav­el που έκανε το γαμήλιο ταξίδι μας να μοιάζει με έναν πραγματικό μήνα του «μέλι…τος»!

Pin It on Pinterest