Φανταστείτε: Έχετε προσγειωθεί σε ένα νησί όπου η μουσική είναι ο παλμός της ζωής, τα αρώματα του καφέ και του πούρου πλημμυρίζουν στον αέρα, και το σενάριο μοιάζει με έναν χορό μεταξύ του χρόνου και της φύσης. Καλώς ήλθατε στην ανεπανάληπτη Κούβα!

Ενώ η Κούβα είναι ένα κόσμημα από μόνη της, η διαμονή σας εδώ έχει τη δύναμη να μετατρέψει την εμπειρία σας από εξαιρετική σε αξέχαστη. Για να αισθανθείτε σαν ένας αληθινός κάτοικος και όχι σαν ένας περαστικός τουρίστας, τι θα λέγατε να μείνετε σε Casas Particulares;

Τι Είναι τα Casas Particulares?

Τα Casas Par­tic­u­lares είναι σπίτια Κουβανών που προσφέρουν δωμάτια για ενοικίαση σε ταξιδιώτες. Με τη διαμονή σε ένα Casa Par­tic­u­lar, θα έχετε την ευκαιρία απολαύσετε την κουβανέζικη φιλοξενία, να συνδεθείτε με την οικογένεια που σας φιλοξενεί, να μάθετε για τον πολιτισμό και την καθημερινότητά της, και να γευτείτε την παραδοσιακή κουβανέζικη κουζίνα.=

Πλεονεκτήματα της Διαμονής σε Casas Particulares

  1. Αυθεντικότητα: Καμία άλλη εμπειρία δεν προσφέρει τόσο βάθος στη γνωριμία με τον τοπικό πολιτισμό όπως μια διαμονή σε Casa Par­tic­u­lar. Θα μάθετε πώς ζουν, τι τρώνε, ποια μουσική ακούνε οι Κουβανοί!
  2. Φιλοξενία με Κεφαλαίο “Φ”: Ετοιμαστείτε για σπιτικά πρωινά, για tips για περιηγήσεις και για ατελείωτες συζητήσεις στη βεράντα με ένα Moji­to στο χέρι.
  3. Καλή Σχέση Τιμής και Ποιότητας Υπηρεσιών: Αν και η ποιότητα είναι συχνά παρόμοια ή καλύτερη από το να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο, οι τιμές είναι συνήθως πιο προσιτές. Με τη διαμονή σας σε ένα Casa Par­tic­u­lar παίρνετε κάτι παραπάνω από μία απλή διαμονή με πρόγευμα: αποκτάτε μια γνήσια, ανθρώπινη εμπειρία και την ευκαιρία να βιώσετε τη ζωή στην Κούβα με τη ματιά ενός ντόπιου.
  4. Ξεναγοί στην τοπική ζωή: Οι ιδιοκτήτες συχνά γνωρίζουν τις καλύτερες τοπικές εμπειρίες και κρυφές γωνιές που δεν θα βρείτε σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό.
  5. Προσαρμοστικότητα: Είτε θέλετε μια ήσυχη κατοικία ή έναν κοσμοπολίτικο ουρανοξύστη, υπάρχει ένα Casa Par­tic­u­lar που ταιριάζει στο στιλ σας.
  6. Αποκλειστικότητα: Πολλά Casas Par­tic­u­lares έχουν μόνο λίγα δωμάτια, προσφέροντας έναν βαθμό αποκλειστικότητας και ηρεμίας που δύσκολα θα βρείτε αλλού.

Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Casa Particular

Σας προτείνουμε διαμονή είτε στο ιστορικό κέντρο της Αβάνας (Havana Vie­ja) είτε στο προάστιο Βεδάδο (Veda­do) για τους παρακάτω λόγους:

Διαμονή σε Casa Particular στο Ιστορικό Κέντρο της Αβάνας (Havana Vieja)

  • Κοντινή Πρόσβαση σε Αξιοθέατα: Τα πάντα είναι εδώ! Το Castil­lo de la Real Fuerza, το Μουσείο της Επανάστασης, το Καπιτώλιο, οι γοητευτικές πλατείες της παλιάς πόλης και πολλά ακόμη αξιοθέατα…
  • Ζωντάνια και Πολιτισμός: Τα δρομάκια είναι γεμάτα μουσική, χορό και τέχνη. Είναι σαν να βρίσκεστε σε μια ζωντανή έκθεση!
  • Ευκολία στις Μετακινήσεις: Δεν χρειάζεστε ταξί ή άλλα μέσα, περπατώντας φτάνετε παντού.
  • Γαστρονομία & Νυχτερινή Ζωή: Από pal­adares (ιδιωτικά εστιατόρια) έως rooftop εστιατόρια, υπάρχει κάτι για κάθε γούστο.

Διαμονή σε Casa Particular στο προάστιο Βεδάδο (Vedado)

  • Προσωπικός Χώρος και Ηρεμία: Λιγότερο τουριστικό, περισσότερο ήσυχο με εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.
  • Σύγχρονος Πολιτιστικός Παλμός: Διαφορετικό vibe, με πολλά μοντέρνα μπαρ, εστιατόρια και clubs.
  • Πράσινο και Ανοιχτοί Χώροι: Ιδανικό για περιπάτους και jogging.
  • Ποιοτική Διαμονή: Τα Casas Par­tic­u­lares εδώ είναι συχνά πιο σύγχρονα και ευρύχωρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαμονή σε πολυκατοικία με πανοραμική θέα της Αβάνας ή σε μία υπέροχη vin­tage chic βίλλα με κήπο με μεγάλα δωμάτια και κήπο.
  • Εύκολη Πρόσβαση στο Ιστορικό Κέντρο: Είναι περίπου 20′ μακριά από το κέντρο με ταξί.

Προτού κάνετε την επιλογή σας, διαβάστε τις κριτικές από άλλους ταξιδιώτες ή εμπιστευτείτε έναν εξειδικευμένο ταξιδιωτικό σύμβουλο για να αποκτήσετε μια εικόνα για την ποιότητα της διαμονής.

➻ Αν αναζητάτε ένα ταξίδι στην Κούβα που θα συνδυάζει την αίσθηση της περιπέτειας με τη ζεστασιά του “σαν στο σπίτι σου”, τότε ένα Casa Par­tic­u­lar είναι το απόλυτο must-expe­ri­ence κατάλυμα για εσάς. Φανταστείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνει ένα σπιτικό Moji­to στη βεράντα, να μοιράζεται ιστορίες και χαμόγελα με τους φιλόξενους ιδιοκτήτες, και να αισθάνεται τον παλμό της καθημερινής ζωής της Κούβας„,. Και όλα αυτά, μέσα από την άνεση και την ζεστασιά του «σπιτιού».

➻ Αν θέλετε να γνωρίσετε την πραγματική Κούβα, να αισθανθείτε σαν ένας μέρος της και να προσθέσετε μια ολότελα διαφορετική, πολυδιάστατη νότα στο ταξίδι σας, τότε το να κλείσετε διαμονή σε ένα Casa Par­tic­u­lar είναι όχι απλώς μια επιλογή. Είναι μια επένδυση στην αυθεντικότητα, στην ανθρωπιά και στις αναμνήσεις που θα σας συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής σας!

Δείτε προτάσεις από επιλεγμένα Casas Par­tic­u­lares εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε το ταξίδι σας στην Κούβα μια αληθινά αξέχαστη εμπειρία! Και όπως λένε οι Κουβανοί… “aqui tienes tu casa”!

Pin It on Pinterest