Cuba Linda

11 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις

Αβάνα (4) — Βινιάλες — Γουαμά — Σιενφουέγος — Τρινιδάδ (2) — Σάντα Κλάρα — Κάγιο Σάντα Μαρία (2) — Αβάνα (1)

Αναχωρήσεις: Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι αναχωρήσεις για το 2024 | Οδικές μεταφορές: σε πούλμαν | Διαμονή: σε Bou­tique His­toric Casa Par­tic­u­lar στo ιστορικό κέντρο της Αβάνας & του Τρινιδάδ, σε ξενοδοχεία 4* All Inclu­sive στο Κάγιο Σάντα Μαρία, στο ξενοδοχείο Melia Cohi­ba 5* την τελευταία νύχτα στην Αβάνα

Έλληνας συνοδός στην Κούβα

Ομαδικό Ταξίδι στην Κούβα: Cuba Linda | Αβάνα — Βινιάλες — Γουαμά — Σιενφουέγος — Τρινιδάδ — Σάντα Κλάρα — Κάγιο Σάντα Μαρία — Αβάνα:

Τα σοκκάκια του ιστορικού κέντρου (Havana Vieja)

Αυθεντικό Daiquiri στη γενέτειρά του στο Bar Floridita

American embassy building havana skydream travel

Βόλτα με αυτοκίνητο αντίκα

Βόλτα με Coco Taxi

Casa del Veguero στo Βινιάλες

Bodeguita del medio bar skydream

Μάθημα Κουβανέζικων Coctail & Μαγειρικής

Σουβενίρ από την τοπική αγορά 

Παραδοσιακό κουβανέζικο πρόγευμα σε Casa Particular 

Cocktail στο Palacio Del Valle

Ξενάγηση στην πόλη Σιενφουέγος

Γεύμα σε Paladar

Η αρχιτεκτονική του Σιενφουέγος

Περιπλάνηση στα δρομάκια του Τρινιδάδ

Cuba topes de collantes mountain waterfall river

Προαιρετικό περπάτημα στο Βουνό Topes de Collantes

Κουβανέζικη μουσική & χορός

Casa de la Musica Trinidad

Προαιρετική κρουαζιέρα με καταμαράν στο Κάγιο Σάντα Μαρία

Πλανόδιοι πωλητές

Μπάνιο στον Ατλαντικό

Sol Cayo Santa Maria Hotel Aerial View

Cayo Santa Maria

Πρόγραμμα Cuba Linda | Ομαδικό Ταξίδι στην Κούβα: Αβάνα — Βινιάλες — Γουαμά — Σιενφουέγος — Τρινιδάδ — Σάντα Κλάρα — Κάγιο Σάντα Μαρία — Αβάνα:

★ Ημέρα 1η | Αθήνα — Μαδρίτη — Αβάνα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο των Αθηνών Ελ. Βενιζέλος για την Κούβα μέσω Μαδρίτης με την πτήση της Air Europa. Άφιξη στη Μαδρίτη και ξενάγηση της πόλης με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό. Επιστροφή στο αεροδρόμιο και πτήση για Αβάνα.

Άφιξη στην Αβάνα και υποδοχή από τον Έλληνα συνοδό σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο Bou­tique His­toric Casa Particular.

Απολαύστε τη βραδινή βόλτα στην Αβάνα με Coco-Taxi και το δείπνο σας σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Casa Par­tic­u­lar με λεωφορείο

Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

★ Ημέρα 2η | Αβάνα, ξενάγηση πόλης [Ημιδιατροφή]

Πρόγευμα στο Casa Particular.

Ξενάγηση στην Αβάνα: πανοραμική ξενάγηση στα σύγχρονα προάστεια της Αβάνας Βεδάδο και Μιραμάρ με το πούλμαν και επιστροφή στο ιστορικό κέντρο για την περιήγηση με τα πόδια (Walk­ing Tour). Στη διαδρομή θα απολαύσετε ένα Daiquiri στη γενέτειρά του – στο διάσημο Bar Floridita.

Σημαντικά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της περιήγησης: Πλατεία της Επανάστασης, Πανεπιστήμιο της Αβάνας, Μουσείο της Επανάστασης, Καπιτώλιο, Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Νικολάου, Πλατεία των Όπλων, Φρούριο Real­Fuerza, Ναϊσκος El Tem­plete, Παλιά Πλατεία. Επίσκεψη στο Μουσείο Havana Club.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στην τοπική αγορά Almacenes de San Jose και ελεύθερος χρόνος για αγορά αναμνηστικών.

Οι δραστηριότητες της ημέρας:

 • Επίσκεψη σε εργοστάσιο πούρων ή σε κατάστημα πούρων με επίδειξη παρασκευής (σε περίπτωση που το εργοστάσιο είναι κλειστό)
 • Γευστική δοκιμή ρουμιού Havana Club μετά την επίσκεψη του Μουσείου.
 • Αυθεντικό daiquiri στο Bar Floridi­ta

Βράδυ ελεύθερο

Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

★ Ημέρα 3η | Αβάνα, Μαθήματα χορού & μαγειρικής, βόλτα με αυτοκίνητο αντίκα [Ημιδιατροφή]

Πρόγευμα στο Casa Par­tic­u­lar. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε κουβανέζικες εμπειρίες!!

Μάθημα Χορού σε τοπική σχολή στην Αβάνα και Μάθημα Μαγειρικής στο σπίτι της Χούλια στο ψαροχώρι Κοχίμαρ. Μετά το τέλος του μαθήματος θα γευτείτε τις παραδοσιακές κουβανέζικες δημιουργίες σας! Επιστροφή στην Αβάνα

Το απόγευμα βόλτα με αυτοκίνητο αντίκα (διάρκεια 1 ώρα) και βράδι ελεύθερο

Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

★ Ημέρα 4η | Eκδρομή στην επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο [Ημιδιατροφή]

Δραστηριότητες:

 • Επίσκεψη στο Πάρκο με τις ενδημικές Ορχιδέες της Κούβας στην περιοχή Σορόα
 • Επίσκεψη σε αγροτόσπιτο (Casa del Veg­uero) όπου καλλιεργείται ο καλύτερος καπνός για τα παγκοσμίως διάσημα πούρα Habanos
 • Μεταφορά στην κοιλάδα Vinales, στάση στο παρατηρητήριο (Mirador de los Jas­mines) για να θαυμάσετε την κοιλάδα. Είναι το ιδανικό σημείο για τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες!
 • Επίσκεψη στη Σπηλιά του Ινδιάνου (το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης διεξάγεται με τα πόδια και στο τέλος ένα μικρό τμήμα με βάρκες)
 • Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
 • Επίσκεψη στην βραχογραφία Mur­al de la Prehistoria
 • Επιστροφή στο Casa Par­tic­u­lar αργά το απόγευμα

Διανυκτέρευση στην Αβάνα.

★ Ημέρα 5η | Αβάνα – Γουαμά — Σάντα Κλάρα – Τρινιδάδ [Ημιδιατροφή]

Πρόγευμα στο Casa Par­tic­u­lar και αναχώρηση για την πόλη Τρινιδάδ μέσω της χερσονήσου Zap­a­ta που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ματάνσας.

 Η περιοχή είναι υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας, προστατευόμενος από τη Συνθήκη Ραμσάρ (1971), που φιλοξενεί 900 αυτόχθονα είδη χλωρίδας και ενδημικά είδη πανίδας (κουβανέζικο σπουργίτι, αμφίβια πτηνά). Ο υδροβιότοπος είναι ένας από τους καλύτερα συντηρημένους στην Καραϊβική και ενδιάμεσος σταθμός 65 πουλιών που μεταναστεύουν στη Νότια Αμερική. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο κέντρο αναπαραγωγής κροκόδειλων στην Κούβα.

Περιπλάνηση με ταχύπλοο* στα κανάλια και διάσχιση της λίμνης του θησαυρού. Επίσκεψη στην αναπαράσταση του πασσαλόπηκτου οικισμού των ινδιάνων Ταϊνος (ίχνη κατοίκησης των οποίων βρέθηκαν από τους αρχαιολόγους στην περιοχή).  Γνωριμία με τον καθημερινό τρόπο ζωής τους.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

 Μετά το γεύμα συνέχεια της διαδρομής για τη Σάντα Κλάρα για την επίσκεψη στο Μουσείο και το Μαυσωλείο του Τσε Γκεβάρα. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στο Θωρακισμένο Τρένο (Tren Blindado).

 Συνέχεια της διαδρομής για Τρινιδάδ.

Διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ.

★ Ημέρα 6η | Τρινιδάδ [Ημιδιατροφή]

Ξενάγηση στην πόλη του Τρινιδάδ, μία από τις πρώτες πόλεις που ιδρύθηκαν από τους Ισπανούς στην Κούβα, γνωστή και ως πόλη Μουσείο που έχει «παγώσει» στο χρόνο… Επίσκεψη στο Μουσείο του Ρομαντισμού(Museo Roman­ti­co). Συνέχεια στο Bar Can­chan­chara για τη δοκιμή του ομώνυμου ποτού (συστατικά: μέλι, ρούμι και λεμόνι).

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο

Στη συνέχεια περιπλάνηση στην Κοιλάδα Valle de los Inge­nios με άλογα! Επιστροφή στο Casa Particular

Προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση στο Casa de la Musica

Διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ.

★ Ημέρα 7η | Τρινιδάδ — Σιενφουέγος — Κάγιο Σάντα Μαρία [All Inclusive]

Πρόγευμα στο Casa Par­tic­u­lar και αναχώρηση για το Κάγιο Σάντα Μαρία μέσω της πόλης Σιενφουέγος, την μοναδική πόλη της Κούβας που ιδρύθηκε από Γάλλους το 1819. Η πόλη του τραγουδιστή Ben­ny More είναι μία πόλη ιδιαίτερης ομορφιάς που αποκαλείται από τους ντόπιους το «Μαργαριτάρι του Νότου». Θα την εξερευνήσετε με βόλτα στην κεντρική πλατεία όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα δημόσια κτήρια ανάμεσα στα οποία και το θέατρο Τομάς Τέρρυ, χαρακτηριστικό δείγμα του εκλεκτικισμού, που χρονολογείται από το 1889. Το θέατρο έχει φιλοξενήσει στη σκηνή του σημαντικούς καλλιτέχνες όπως την Anna Pavlo­va, την Ali­ci­aAlon­so και τον Enri­co Caru­so. Η διαδρομή συνεχίζεται με το λεωφορείο στην Μαλεκόν του Σιενφουέγος (τον παραλιακό δρόμο) μέχρι την Pun­ta Gor­da όπου βρίσκεται το Pala­cio del Valle, το αρχιτεκτονικό κόσμημα που «βλέπει» την Καραϊβική θάλασσα. Στο Pala­cio del Valle θα ανέβουμε μέχρι την ταράτσα του για να απολαύσουμε τη θέα με τη συνοδεία ενός κουβανέζικου κοκτέιλ.

Συνέχεια της διαδρομής για το Κάγιο Σάντα Μαρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διαμονή σε AllInclu­sive (περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα & ποτά/αναψυκτικά).

Διανυκτέρευση στο Κάγιο Σάντα Μαρία.

★ Ημέρα 8η | Κάγιο Σάντα Μαρία, προαιρετική ημερήσια εκδρομή με Καταμαράν [All Inclusive]

Δραστηριότητες:

 • Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τη μεταφορά στη μαρίνα
 • Επιβίβαση σε καταμαράν χωρητικότητας 40 ατόμων. (Το καταμαράν είναι ανοιχτό αλλά υπάρχει χώρος σκιερός δίπλα στο μπαρ)
 • Πλεύση και snor­kel­ing στον κοραλλιογενή ύφαλο της περιοχής (Ο εξοπλισμός σας παρέχεται από το πλήρωμα)
 • Πλεύση και μπάνιο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη θάλασσα με εκπαιδευμένα δελφίνια!
 • Γεύμα
 • Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας αργά το απόγευμα

Διανυκτέρευση στο Κάγιο Σάντα Μαρία

★ Ημέρα 9η | Κάγιο Σάντα Μαρία — Αβάνα [Ημιδιατροφή]

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση το μεσημέρι για την Αβάνα.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Το βράδι μεταφορά σε τοπικό εστιατόριο για το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση

 Διανυκτέρευση στην Αβάνα

★ Ημέρα 10η | Aεροδρόμιο Αβάνας 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην πόλη.

Πριν τη μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα θα απολαύσετε τη θέα από τους κήπους του ξενοδοχείου Nacional 5*.

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Air Europa μέσω Μαδρίτης (περιλαμβάνεται 1 αποσκευή και 1 χειραποσκευή ανά ταξιδιώτη)

Εννέα (09) διανυκτερεύσεις στην Κούβα συνολικά:

 • Τέσσερις (04) διανυκτερεύσεις στην Αβάνα σε Bou­tique His­toric Casa Par­tic­u­lar με πρόγευμα σε δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 • Δύο (02) διανυκτερεύσεις στο Τρινιδάδ σε Bou­tique His­toric Casa Par­tic­u­lar με πρόγευμα σε δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 • Δύο (02) διανυκτερεύσεις στο Κάγιο Σάντα Μαρία στο ξενοδοχείο Sol Cayo San­ta Maria 4* σε Stan­dard δωμάτιο με All Inclusive
 • Μία (01) διανυκτέρευση στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohi­ba 5* με πρόγευμα.

Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά (πρόγευμα και ένα γεύμα σε τοπικά εστιατόρια στην Αβάνα και στο Τρινιδάδ), All Inclu­sive στο Κάγιο Σάντα Μαρία.

Ιδιωτικές μεταφορές με τοπικό οδηγό σε κλιματιζόμενο πούλμαν, αγγλόφωνο πιστοποιημένο ξεναγό και Έλληνα συνοδό στην Κούβα.

Επισκέψεις σε Μουσεία και δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για την Κούβα: Έκδοση βίζας και ταξιδιωτικής ασφάλισης

Χάρτης της Αβάνας με τα αξιοθέατα της πόλης

Ενημερωτική Συνάντηση για τον προορισμό δια ζώσης ή μέσω Zoom.

 

 

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι οργανωμένες αναχωρήσεις για το 2024

 

Θα ανακοινωθούν προσεχώς

Pin It on Pinterest