Βίζα για Κούβα

Εκδόστε εύκολα και γρήγορα την τουριστική βίζα Κούβας

Βίζα για Κούβα: τι πρέπει να γνωρίζετε

Έκδοση βίζας Κούβας

Για το ταξίδι στην Κούβα είναι υποχρεωτική η έκδοση τουριστικής βίζας. Η βίζα εκδίδεται από εξουσιοδοτημένα ταξιδιωτικά γραφεία από την Πρεσβεία της Κούβας τα οποία μπορούν να εκδόσουν βίζα για Κούβα για ταξίδι αναψυχής.

Μορφή βίζας Κούβας

Η τουριστική βίζα Κούβας είναι δίπτυχη. Το ένα τμήμα της κρατείται κατά την άφιξη στην Κούβα ενώ το δεύτερο σφραγίζεται με την ημερομηνία εισόδου και ζητείται κατά την αναχώρηση από την Κούβα.

Για το ταξίδι σας στην Κούβα θα πρέπει να έχετε μαζί σας το πρωτότυπο έγγραφο.

(Trav­el Tip: Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μη χάσετε το δεύτερο τμήμα της βίζας. Τοποθετήστε το σε ασφαλές μέρος μαζί με το διαβατήριό σας)

Προσοχή: η τουριστική βίζα που εκδίδεται από την Ελλάδα ισχύει για πτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών ενδιάμεσων σταθμών (Ζυρίχη, Παρίσι, Ρώμη, Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Μόσχα, Κωνσταντινούπολη).  Για πτήσεις μέσω Η.Π.Α παρακαλούμε ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Για πτήσεις μέσω Η.Π.Α παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα Βίζα Κούβας μέσω Η.Π.Α για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και για το κόστος της έκδοσης.

Βίζα για Κούβα — συχνές ερωτήσεις

Τι χρειάζεται για την έκδοση βίζας για την Κούβα;
Για την έκδοση βίζας για ταξίδι στην Κούβα είναι απαραίτητα το διαβατήριο και βεβαίωση ταξιδιωτικής ασφάλισης που περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικές καλύψεις και ένα αντίγραφο του διαβατηρίου του ταξιδιώτη. Αν επιθυμείτε να εκδόσετε ταξιδιωτική ασφάλεια παράλληλα με την έκδοση βίζας τσεκάρετε το πεδίο στη φόρμα “επιθυμώ έκδοση ταξιδιωτικής ασφάλειας”.
Πόσο γρήγορα εκδίδεται η βίζα για ταξίδι στην Κούβα;
Η τουριστική βίζα για ταξίδι στην Κούβα εκδίδεται από τα γραφεία μας εντός 24 ωρών από τη λήψη του αιτήματός σας. Οι ταξιδώτες με πτήσεις μέσω Η.Π.Α θα πρέπει να φροντίσουν την αποστολή των δικαιολογητικών που απατούνται τουλάχιστον 20 μερες πριν την ημερομηνία αναχώρησης

Trav­el Tip: Δεν είναι απαραίτητες φωτογραφίες διαβατηρίων που ζητούσε παλαιότερα η Πρεσβεία της Κούβας

Τι ισχύ έχει η τουριστική βίζα για την Κούβα;
Η τουριστική βίζα για ταξίδι αναψυχής στην Κούβα ισχύει για 1 μήνα από την ημέρα που θα φτάσετε στην Κούβα με δυνατότητα παράτασης για 1 ακόμη μήνα. Η αίτηση για παράταση πραγματοποιείται ΠΡΙΝ τη λήξη του μήνα στα αρμόδια γραφεία: Ofic­i­nas de la Direc­ción de Inmi­gración y Extran­jería de Cuba.

Στην Αβάνα τα γραφεία Ofic­i­nas de la Direc­ción de Inmi­gración y Extran­jería de Cuba βρίσκονται στις παρακάτω διευθύνσεις. Θα απευθυνθείτε στο αντίστοιχο γραφείο που εξυπηρετεί την περιοχή στην οποία διαμένετε:

• DIE Ciu­dad de La Habana
‑Sec­ción Norte (Munici­p­ios Plaza, Cer­ro, Cen­tro Habana, Habana Vie­ja)
Direc­ción: 17 #203 e/ J y K. Veda­do, Plaza.

-Sec­ción Sur (Munici­p­ios 10 de Octubre, Boyeros, Arroyo Naran­jo)
Direc­ción: Vista Ale­gre #501 esq. Juan Del­ga­do, Víb­o­ra, 10 de Octubre.

-Sec­ción Este (Munici­p­ios Gua­n­aba­coa, San Miguel del Padrón, Regla, Habana del Este, Cotor­ro)
Direc­ción: 4ta #7824 e/7ma y 9na, Repar­to Mañana, Gua­n­aba­coa.

- Sec­ción Oeste (Munici­p­ios Lisa, Mar­i­anao, Playa)
Direc­ción: 204 #5120 e/ Ave 51 y 57, Lisa.

Για την παράταση της βίζας θα πρέπει το συμβόλαιο της ταξιδιωτικής ασφάλισης να είναι σε ισχύ (ρωτήστε μας για τα ετήσια συμβόλαια ασφάλισης που καλύπτουν ταξίδια έως 60 ημερών)

Πόσο κοστίζει η έκδοση βίζας για Κούβα;

Το κόστος για την έκδοση της τουριστικής βίζας είναι 35 Ευρώ. Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη:

ALPHABANK:

GR7001401050105002002016918

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΚΑΙΝΤΡΗΜ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Για πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση εδώ

Πως μπορώ να παραλάβω τη βίζα Κούβας;
Μπορείτε να παραλάβετε τη βίζα από τα γραφεία της εταιρείας μας: Πιττάκη 11, 105 54, Αθήνα (πλησίον στάσης μετρό Μοναστηράκι) κατόπιν συνεννόησης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 11:00 — 18:00 ή να σας αποσταλεί με couri­er στη διεύθυνση που θα μας υποδείξετε με χρέωση παραλήπτη.
Σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού ακυρώνεται και η βίζα Κούβας;
Σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού σας η βίζα παραμένει ενεργή και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικό ταξίδι αρκεί να μη λήγει το διαβατήριό σας. Σε περίπτωση που θα λήξει θα πρέπει να εκδόσετε καινούρια βίζα για την είσοδό σας στην Κούβα μετά την έκδοση του νέου διαβατηρίου σας με την ίδια διαδικασία της online αίτησης που βρίσκεται παρακάτω.

ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

E banner skydream

Pin It on Pinterest