Βίζα για Κούβα

Εκδόστε εύκολα και γρήγορα την τουριστική βίζα Κούβας

Βίζα για Κούβα: τι πρέπει να γνωρίζετε

Έκδοση βίζας Κούβας

Για το ταξίδι στην Κούβα είναι υποχρεωτική η έκδοση τουριστικής βίζας. Η βίζα εκδίδεται από εξουσιοδοτημένα ταξιδιωτικά γραφεία από την Πρεσβεία της Κούβας τα οποία μπορούν να εκδόσουν βίζα για Κούβα για ταξίδι αναψυχής.

Μορφή βίζας Κούβας

Η τουριστική βίζα Κούβας είναι δίπτυχη. Το ένα τμήμα της κρατείται κατά την άφιξη στην Κούβα ενώ το δεύτερο σφραγίζεται με την ημερομηνία εισόδου και ζητείται κατά την αναχώρηση από την Κούβα.

Για το ταξίδι σας στην Κούβα θα πρέπει να έχετε μαζί σας το πρωτότυπο έγγραφο.

(Trav­el Tip: Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μη χάσετε το δεύτερο τμήμα της βίζας. Τοποθετήστε το σε ασφαλές μέρος μαζί με το διαβατήριό σας)

Προσοχή: η τουριστική βίζα που εκδίδεται από την Ελλάδα ισχύει για πτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών ενδιάμεσων σταθμών (Ζυρίχη, Παρίσι, Ρώμη, Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Μόσχα, Κωνσταντινούπολη) ή μέσω Καναδά και μέσω τρίτων χωρών (εκτός Η.Π.Α).  Για πτήσεις μέσω Η.Π.Α παρακαλούμε ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα Βίζα Κούβας μέσω Η.Π.Α για να σας στείλουμε την αντίστοιχη Online Αίτηση. Η αίτηση σας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης σας.

Βίζα για Κούβα — συχνές ερωτήσεις

Τι χρειάζεται για την έκδοση βίζας για την Κούβα;

Για την έκδοση βίζας για ταξίδι στην Κούβα είναι απαραίτητα το διαβατήριό σας σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf ή .jpeg) και βεβαίωση ταξιδιωτικής ασφάλισης που περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικές καλύψεις και για νόσηση από COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Στο τέλος της σελίδας στην “Online Αίτηση” θα δείτε τα διαθέσιμα πακέτα ασφάλισης με τις αντίστοιχες τιμές τους

Πόσο γρήγορα εκδίδεται η βίζα για ταξίδι στην Κούβα;

Η τουριστική βίζα για ταξίδι στην Κούβα εκδίδεται από τα γραφεία μας εντός 72 ωρών από τη λήψη της πληρωμής των υπηρεσιών. Οι ταξιδώτες με πτήσεις μέσω Η.Π.Α θα πρέπει να φροντίσουν την αποστολή των δικαιολογητικών που απατούνται τουλάχιστον 20 μερες πριν την ημερομηνία αναχώρησης

Trav­el Tip: Δεν είναι απαραίτητες φωτογραφίες διαβατηρίων που ζητούσε παλαιότερα η Πρεσβεία της Κούβας

Τι ισχύ έχει η τουριστική βίζα για την Κούβα;

Η τουριστική βίζα για ταξίδι αναψυχής στην Κούβα ισχύει για 3 μήνες από την ημέρα που θα φτάσετε στην Κούβα με δυνατότητα παράτασης για 3 ακόμη μήνες. Η αίτηση για παράταση πραγματοποιείται ΠΡΙΝ τη λήξη του διαστήματος στα αρμόδια γραφεία: Ofic­i­nas de la Direc­ción de Inmi­gración y Extran­jería de Cuba.

Στην Αβάνα τα γραφεία Ofic­i­nas de la Direc­ción de Inmi­gración y Extran­jería de Cuba βρίσκονται στις παρακάτω διευθύνσεις. Θα απευθυνθείτε στο αντίστοιχο γραφείο που εξυπηρετεί την περιοχή στην οποία διαμένετε:

• DIE Ciu­dad de La Habana
-Sec­ción Norte (Munici­p­ios Plaza, Cer­ro, Cen­tro Habana, Habana Vie­ja)
Direc­ción: 17 #203 e/ J y K. Veda­do, Plaza.

-Sec­ción Sur (Munici­p­ios 10 de Octubre, Boyeros, Arroyo Naran­jo)
Direc­ción: Vista Ale­gre #501 esq. Juan Del­ga­do, Víb­o­ra, 10 de Octubre.

-Sec­ción Este (Munici­p­ios Gua­n­aba­coa, San Miguel del Padrón, Regla, Habana del Este, Cotor­ro)
Direc­ción: 4ta #7824 e/7ma y 9na, Repar­to Mañana, Guanabacoa.

- Sec­ción Oeste (Munici­p­ios Lisa, Mar­i­anao, Playa)
Direc­ción: 204 #5120 e/ Ave 51 y 57, Lisa.

Για την παράταση της βίζας θα πρέπει το συμβόλαιο της ταξιδιωτικής ασφάλισης να είναι σε ισχύ (ρωτήστε μας για τα ετήσια συμβόλαια ασφάλισης που καλύπτουν ταξίδια έως 60 ημερών)

Πόσο κοστίζει η έκδοση βίζας για Κούβα;

Το κόστος για την έκδοση της τουριστικής βίζας είναι 40 Ευρώ (συν 10 Ευρώ αν επιθυμείτε έκδοση αυθημερόν ή εντός 24 ωρών). Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί και με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Μετά την υποβολή της αίτησης σας θα σας σταλεί το παραστατικό για την εξόφληση των υπηρεσιών.

Το παραπάνω κόστος δεν ισχύει για τις βίζες που εκδίδουμε για ταξίδι μέσω Η.Π.Α. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e‑mail: [email protected] με θέμα Βίζα Κούβας μέσω Η.Π.Α για να σας στείλουμε την Online Αίτηση για έκδοση βίζας για ταξίδι στην Κούβα μέσω Η.Π.Α.

 

Πως μπορώ να παραλάβω τη βίζα Κούβας;

Μπορείτε να παραλάβετε τη βίζα από τα γραφεία της εταιρείας μας: Πιττάκη 11, 105 54, Αθήνα (πλησίον στάσης μετρό Μοναστηράκι) με ραντεβού (θα σας ενημερώσουμε για τις διαθέσιμες μέρες και ώρες μόλις ετοιμαστούν τα έγγραφα σας) ή να σας αποσταλεί με couri­er στη διεύθυνση που θα μας υποδείξετε. Αν επιλέξετε αποστολή με κούριερ θα προσθέσουμε στο συνολικό κόστος των υπηρεσιών και τα έξοδα αποστολής.

Σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού ακυρώνεται και η βίζα Κούβας;

Σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού σας η βίζα παραμένει ενεργή και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικό ταξίδι αρκεί να μη λήγει το διαβατήριό σας. Σε περίπτωση που θα λήξει θα πρέπει να εκδόσετε καινούρια βίζα για την είσοδό σας στην Κούβα μετά την έκδοση του νέου διαβατηρίου σας με την ίδια διαδικασία της online αίτησης που βρίσκεται παρακάτω.

ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (εκτός ΗΠΑ)

E banner skydream

Pin It on Pinterest